Omgang (Chronisch) ziek zijn: voor lichaam én geest.

 

Jouw gezondheid dus!

 

Nu is gezondheid echter een ietwat vaag begrip. Iedereen heeft namelijk een ander idee bij ‘je gezond voelen’.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie omschrijft het als volgt: ‘gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken.’

 

Kortom, of je je gezond voelt of niet, hangt niet alleen af van het lichaam, maar ook van andere factoren. Iemand met een chronische ziekte kan zich dus gezonder voelen dan iemand met lichte hoofdpijn. Dat is ook de reden dat ik op zowel het lichaam als op de geest richt, maar start met je gedrag.

 

Ik help mensen hier een balans tussen te vinden, zodat ze zich fitter en vitaler gaan voelen, ook al kan de waarheid zeker in het begin hard aankomen en zelfs onbegrepen worden en heeft het tijd nodig om mijn uitspraak te laten landen.

 

Wanneer dat gebeurt is, dan kunnen we echt verder. 

 

 

Omdat ik dagelijks met zieken te maken heeft, ziet hij geestelijke / karakter patronen naar voren komen bij verschillende ziekte verschijnselen.

 

In zijn Reiki Master schap heeft hij zich hierin gespecialiseerd. Zo kan hij bij heel veel verschillende klachten helpen.

 

Ook bij zogenaamde welvaartsziekten en -klachten als stress, overspannenheid en een burn-out bijvoorbeeld.

 

Ook bij vage klachten die maar niet overgaan, zoals algeheel gevoel van onbehagen of klachten waarvoor geen directe fysieke oorzaak wordt gevonden, zoals rugpijn, pijn in de nek of schouders, vermoeidheid, oorsuizen en allergische reacties.

 

Je kunt dus zelf een grote invloed uitoefenen op je gezondheid. Een goede begeleiding kan een noodzaak zijn.

 

Ik help je daarom weer de regie te nemen over je eigen gezondheidsproces, hoe omgaan met  (chronisch) ziek zijn.