Scrol naar beneden voor het contactformulier.

Shinpiden: derde graad (A)

Shinpiden vormt samen met Shihan het Reiki III traject. Bij Shihan leer je om cursussen te geven en alles wat daar bij komt kijken. Je wordt dus een leraar, of master, van Reiki.

 

Om leraar te worden voor anderen moet je eerst leraar worden over jezelf. Dat traject heet Shinpiden en is het meest persoonlijke onderdeel binnen het gehele Reiki traject. Ook wel deel A genoemd.

 

Je bent reeds ingewijd op het fysieke, emotionele en mentale niveau. Het is je duidelijk geworden hoe ziekte, zwakte en aandoeningen op het fysieke niveau veroorzaakt worden door de blokkades welk op het emotionele en/of mentale niveau huizen.

 

Dit inzien en vervolgens er naar handelen zuivert ons op het aardse niveau. Als dit zijn balans heeft gevonden wordt het tijd om het aardse niveau te verenigen met het spirituele niveau.

 

Wederom zal je een zuivering krijgen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau, maar nu niet in relatie met elkaar maar in relatie met het hogere, het spirituele. Juist omdat het een zo’n individueel proces is, is het lastig er veel meer over te vertellen.

 

Shihan: derde graad (B)

Pas als je op fysiek, emotioneel en mentaal niveau een stevige balans hebt gevonden middels Shoden en Okuden en als dit aardse niveau zijn relatie heeft gevonden met het spirituele niveau kan het tijd worden om je eigen kennis, ervaring en wijsheid over te gaan dragen aan anderen. Dit wordt Shihan genoemd, het mastertraject binnen Reiki.

 

Omdat je leert om andere op te leiden binnen Reiki is dit een beroepsopleiding welk doorgaans een jaar in beslag neemt.

 

Naast kennis zijn ervaring en intuïtie de belangrijkste onderdelen van de opleiding. Kennis in het aanleren van alles wat met Reiki te maken heeft. Niet iedereen komt om eenzelfde reden Reiki volgen, dus is het onmogelijk om een standaard Reiki cursus te schrijven en deze telkens te geven. Elke cursus is anders, elke cursist is anders en alle vragen zijn anders. Hier moet je volledig op voorbereid zijn.

 

Daarnaast moet je heel veel ervaring gaan opbouwen in behandelingen, stages en beantwoorden van.

De intuïtie wordt gesterkt middels meerdere meditaties welk je meekrijgt om te gaan beoefenen.

 

Shihan is een zeer intensief traject waarbij meerdere subtrajecten, fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel/karmisch, kennis, ervaring en intuïtie dwars door elkaar heenlopen. Bij deze totale Master opleiding krijg je 1 initiatie.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.