Scrol naar beneden voor het contactformulier.

Okuden: tweede graad

Bij Okuden krijgt je 1 inwijding waarbij het Chakra kanaal voor zover mogelijk verder geopend wordt en je trillingsniveau verder verhoogt wordt. Waar Shoden op het fysieke lichaam is gericht, zo is Okuden op het emotionele en mentale lichaam gericht. Volgens Mikao Usui is je spirituele staat of je eigen trillingsgetal mede bepalend in hoeverre jouw kanaal open en gezuiverd wordt. Voor de één zal dat 60 % zijn, voor een ander 70 %. Wat ook bepalend is, is in hoeverre jij als mens bezig bent jouw spiritualiteit te beleven en in hoeverre je dit in een holistisch plaatje past. Bij Okuden is het niet alleen meer liefdes energie ontvangen en doorgeven. Voeding, bewustwording en bewustzijn, leefgewoonten worden tevens belangrijk. Mikao Usui heeft dit opgeschreven als zijn 5 leefregels. De Reikisymbolen worden getoond en uitgelegd hoe je ermee kunt werken. Eén van de mogelijkheden is de brug,  het sturen van Reiki over afstand of tijd. Bij Shoden heb je al geleerd hoe de energie te sturen, nu krijgt dit een geheel andere dimensie.

 

Na Okuden

Okuden richt zich voornamelijk op het emotionele en mentale lichaam. Daarom is de zuiveringsperiode niet vast te stellen. Hoe lang duurt een verwerkingsproces, hoelang doe je erover om van een angst af te komen? Dat is niet te zeggen. Daarom is het heel verstandig bij Okuden Reiki te integreren in je gehele bestaan waaronder je gezin.

 

Als je Okuden gaat volgen, dan is het verstandig dat de rest van je omgeving klaar staat als je in je zuivering zit. Je kan veranderen, opener worden, eerlijker. En dat is schokkend voor jezelf en je omgeving. Naast een intensiever contact met Reiki en de liefdes energie heb je ook de symbolen meegekregen. Deze symbolen kunnen de energie sturen.

 

Begin weer bij jezelf en oefen, oefen, oefen en oefen. Experimenteer met de symbolen, mediteer op de symbolen, teken ze, schilder ze, werk met ze en leer wat de symbolen met JOU doen. Dit kan jaren duren. Geef en gun jezelf die tijd. Nieuwe gewaarwordingen zul je gaan waarnemen.

 

Intuïtief behandelen

Het stappenplan welk je bij Reiki I geleerd hebt is nu echt verleden tijd. Dit stappenplan leert je om de energie te gaan voelen en te ontdekken waar de belangrijkste posities op het lichaam zitten, zowel fysiek als etherisch. Nu dit duidelijk is ga je op een geheel andere manier Reiki geven. De Japanse Reikitechnieken zijn allemaal bedoelt om je eigen intuïtie te versterken en zodoende veel meer vanuit de aura lagen Reiki te gaan geven. Ook zal je gaan ontdekken dat Reiki een heel mooi te combineren is met (Hammam) massages, bachbloesems, etherische olie, edelstenen, klankschalen, etc… Experimenteer hiermee en volg ook hierin je intuïtie.

 

Wees welkom in de Reiki graad 2 cursus

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.