Reiki gesprekstherapie en is ontworpen door Bas Doffer.

 

Reiki gesprekstherapie is een  inzichtgevende gesprekstherapie.

Het is een  Reiki behandelmethode die inzicht geeft in de mechanismen die problemen / gebeurtenissen in stand houden en ziektebeelden kunnen veroorzaken.

 

Bas merkte op dat er veel behoefte is om in gesprek over te gaan na een Reiki healing. Zelf had hij ook de behoefte om iemand verder te willen helpen en zo ontwikkelde  Bas Reiki gesprekstherapie voor meer inzichten.

 

Veel therapievormen richten zich op één klacht en zetten technieken in om deze specifieke klacht te verminderen.

 

Reiki gesprekstherapie gaat wat verder: het is een verzamelnaam voor gespreksbehandelingen waarbij je beter leert begrijpen hoe pijnlijke gevoelens in het hier-en-nu samenhangen met ervaringen uit het verleden, nu en de toekomst. 

 

Je krijgt meer inzicht  waarom je doet zoals je doet.

 

Doelen kunnen zijn:

1.  het onderzoeken en verstevigen van je identiteit of het verwerken van ‘oude pijn’ uit het verleden. Een belangrijk uitgangspunt bij Reiki gesprekstherapie is dat drijfveren van gedrag vaak niet bewust zijn.

Je kan je soms angstig, onzeker, gedeprimeerd voelen,  zonder te begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen. Het ervaren van zulke gevoelens kan leiden tot ernstige verstoring van studie, werk, intieme relaties.

 

2.  Het onderzoeken van je beeld dat je van jezelf en anderen hebt, word sterk bepaald door de ervaringen in je jeugd.  Ook latere ervaringen kunnen hun sporen achterlaten. Soms worden ervaringen van vroeger herbeleefd en onbewust herhaald in de omgang met anderen. Vaak wordt ongewild op een bepaalde manier op dezelfde situaties gereageerd.

 

Je kan dus ziek worden of bent al (Chronisch) ziek  door je te gedragen hoe je je nu gedraagt.

 

Wat gebeurt er bij Reiki therapie

Bas vraagt om te delen wat er in je omgaat. Wat Bas in deze behandelvorm  voornamelijk doet is Reiki sturen, waardoor er een proces opgang word gebracht.  Hierdoor komen inzichten aan het licht dat je opdat moment nodig hebt en aankan.

 

Vaak gaat dit over bepaalde emoties, angst, ziekte of een verdedigende houding waar je niet bewust van bent. Door dit Reiki te geven maakt Bas je bewuster van jouw natuurlijke staat van ZIJN. 

Bas helpt je vervolgens met het verhelderen en interpreteren van datgene wat er besproken wordt.

 

Door het constante concentreren op Reiki en jouw natuurlijke staat van ZIJN, wordt er gewerkt aan het verkrijgen van nieuwe inzichten en het leggen van verbanden tussen bepaalde ervaringen of gebeurtenissen.

 

Bas zal je helpen om zich tijdens de sessie(s) bewust te worden van veranderingen in houding, communicatie en gevoelens.

 

Reiki therapie in drie stappen.

Om het verloop van de Reiki therapie samen te vatten kan het proces worden opgedeeld in drie stappen:

 

1. Je wordt bewust van je mechanismen (dat wil zeggen bepaalde patronen van gebeurtenissen, gedragingen en gevoelens).

 

2. Je gaat begrijpen waar deze mechanismen vandaan komen en wat de achtergrond ervan is.

 

3. Je krijgt inzichten over je gedrag om zo de patronen/mechanismen te doorbreken.