Farid's kookkunsten®

Surinaams eten

Surinaams eten is een feest op zich, er worden voornamelijk samengestelde en eenpansgerechten gegeten. In Suriname word er niet op een vaste tijd gegeten. Als men trek heeft, iets lust, van school of het werk komt, wordt er gegeten. In Suriname wordt regelmatig twee keer per dag warm gegeten en dan vaak als lunch en diner. Een snel eenpansgerecht als ontbijt is ook niet ongebruikelijk.

 

Bij een Surinaamse maaltijd is rijst vaak het hoofdbestanddeel en daarbij wordt een Surinaamse groenten en als vlees vaak kip of gebakken vis geserveerd. Als bijgerechten eet men vaak gebakken banaan, zuurgoed en een Madame Jeanette peper mag natuurlijk niet ontbreken.

 

 

Daarnaast zijn de samengestelde gerechten zoals bijvoorbeeld moksi alesi erg bekend en geliefd. De meeste Surinamers eten geen roodvlees (rauw of halfrauw), vlees en vis worden goed doorbakken.

 

Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken is een mengelmoes van nationaliteiten. Zo lijkt de keuken van de Hindoestanen op de Indiase en de Javaanse op de Indonesische. De Chinese bevolking kookt op de traditionele manier die ze van vroeger kent. De Creoolse keuken is de oorspronkelijke Surinaamse keuken. De combinatie van al die verschillende culturen en invloeden maakt de gerechten typisch Surinaams.

 

Surinaams koken

De Surinamer kookt met plezier, gevoel en geduld. Ook wordt er altijd extra gekookt, dit voor het geval er onverwachte gasten op bezoek komen.

Surinaams koken is ook niet moeilijk het is juist leuk, afwisselend, verrassend en natuurlijk heel erg lekker. Dit komt voornamelijk door het gebruik en de diversiteit van de Surinaamse ingrediënten.

Er volgen meer dan 2700 leden ons actief op Facebook

Het wordt met liefde bereid en dat proef  je

 

Farid's kookkunsten® is een maaltijd punt van Surinaams eten, dat een breed aanbod aan heerlijke gerechten maakt in een prettige omgeving.

 

Denk aan Roti, Surinaamse bami / nasi, Saoto soep, Pinda soep, Pom en nog heel veel meer lekkers.

 

Op  woensdag 28 maart 2018 heeft zelfs de burgemeester genoten van                            Farid's kookkunsten®

 

 Ook voor de borrelhapjes ben je bij Farids Kookkunsten op het goede adres.

 

Denk aan Bara, kip loempia's, Pasteitjes, Suri saucijzenbroodjes en nog veel meer.....

 

Farid's kookkunsten kan ook een catering verzorgen tot 500 personen.

Uiteraard mag de Bojo taart niet vergeten worden op een Feestje. 

 

Voor het gemak verhuren wij ook wam-houd-bakken,

sta tafel en buffet tafels.

De aankleding hiervan laten we aan u over.

Elk feestje is tenslotte anders.

Probeer het eens.....en geniet!

 

Volg Farid's kookkunsten® op Facebook:

 

Farid's kookkunsten